Wetswijzigingen en tarieven

Wetswijzigingen en tarieven

Het nieuwe jaar gaat traditiegetrouw gepaard met de inwerkingtreding van nieuwe wetsvoorstellen en het aanpassen van tarieven en kosten. Dat geldt ook voor de juridische praktijk.

Zo stelt de Raad voor Rechtsbijstand jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage vast voor gefinancierde rechtsbijstand. Ook de griffierechten voor het starten van een procedure bij een rechterlijke instantie veranderen per 1 januari. Verder past de Immigratie- en Naturalisatiedienst jaarlijks ook de administratiekosten (leges) aan voor het aanvragen of verlengen van uw verblijfsvergunning. Na jaren van stijgingen, blijven veel tarieven grotendeels gelijk, of dalen soms zelfs iets.

Boesjes & Wijngaard Advocaten begint 2017 met de lancering van haar nieuwe website. Op de pagina’s “tarieven” en de speciaal voor u ontwikkelde pagina “netwerkpartners en andere verwijzingen” kunt u snel en eenvoudig naar de hierboven genoemde instanties en andere voor u relevante pagina’s doorklikken. De verwijzingen openen in een nieuw tabblad. Daar treft u ook de meest actuele tarieven en kosten aan.

Onder het tabblad “nieuws” zullen wij u regelmatig informeren over relevante wetswijzigingen en andere ontwikkelingen die wij in onze praktijk tegenkomen.
Belangrijke wetswijzigingen kunt u zelf ook opzoeken via de NieuweWetten-app (te downloaden in de App Store en Google Play) of op de website Ondernemingsplein van de overheid.