Tarieven

Een juridische procedure of advies kost geld. De uitkomst daarvan kan u echter soms ook kosten besparen.

De meest voorkomende kosten waarmee u te maken krijgt als u een advocaat inschakelt zijn de kosten voor de advocaat zelf (honorarium) en de kosten die u betaalt aan de rechter voor het starten van een procedure (griffierechten).

Daarnaast kunt u te maken krijgen met kosten voor de aanvraag van een verblijfsvergunning (leges), kosten voor het inschakelen van een deurwaarder, kosten van uittreksels of aktes en de kosten van eventuele vertalingen of het inschakelen van deskundigen. In sommige gevallen kunt u ook te maken krijgen met een proceskostenveroordeling; u moet dan ook de kosten van de andere partij betalen.

Kennismakingstarief

Om een inschatting te maken van uw zaak en de te verwachten kosten, staan we u graag te woord in een laagdrempelig oriënterend kennismakingsgesprek. Daarvoor bieden we u een aantrekkelijk kennismakingstarief: de eerste 30 minuten brengen wij u geen kosten in rekening. U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak met ons maken.

Gefinancierde rechtsbijstand

Mensen met een laag inkomen, asielzoekers en gedetineerden kunnen recht hebben op gefinancierde rechtsbijstand. De kosten van de advocaat worden dan grotendeels vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. Wel moet in veel gevallen een eigen bijdrage aan de advocaat worden betaald; de hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen.

Voor eenvoudige juridische vragen en informatie over gefinancierde rechtsbijstand kunt u ook kosteloos terecht bij het Juridisch Loket. Zij kunnen u verwijzen naar een advocaat; u ontvangt in dat geval een korting op de eigen bijdrage die u aan de advocaat moet betalen.

Uurtarief

Als u geen recht heeft op gefinancierde rechtsbijstand, rekenen wij een uurtarief van € 175 voor particulieren en € 200 voor ondernemers en bedrijven. De bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Anders dan andere advocatenkantoren brengen wij u geen extra ‘kantoorkosten’ in rekening!

Afhankelijk van de aard, omvang en duur van het advies of de procedure zijn aangepaste betalingsafspraken bespreekbaar.