Advocaten

Ruby Boesjes

Advocaat

We reizen tegenwoordig meer dan vroeger en we verblijven graag voor vakantie, studie of werk in het buitenland. Daardoor ontmoeten veel Nederlanders hun partner in het buitenland of zij worden verliefd en trouwen met een buitenlander die in Nederland verblijft. Als een dergelijke relatie onverhoopt eindigt, kunt u bij mij terecht met uw juridische vragen. Ik adviseer mensen onder meer over de scheiding en omgang met de kinderen, die wellicht in het buitenland gaan wonen. Ook het verblijfsrecht van de buitenlandse partner of een mogelijke naturalisatie komt vaak ter sprake.

In mijn werk merk ik dat mensen het waarderen dat de drempel van ons kantoor laag is. Ondanks de vaak zware materie zorg ik ervoor, dat gesprekken prettig en informeel verlopen. Mensen voelen zich daardoor toch snel op hun gemak. Ik vind het belangrijk dat er, naast de juridische advisering, ook plaats is voor de emoties die vaak in dit soort gesprekken naar boven komen. Ik ga daar professioneel en met aandacht mee om, terwijl ik u ondertussen goed adviseer over de zaken die u wilt regelen.

Bij Boesjes & Wijngaard Advocaten kunt u bij mij terecht met vragen over vreemdelingenrecht, personen- en familierecht en bestuursrecht. Ik heb een bijzondere belangstelling voor internationale familierechtelijke kwesties.

Ruby Boesjes studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lid van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken van de Stichting Migratierecht Nederland en de Werkgroep Rechtsbijstand in Vluchtelingenzaken van VluchtelingenWerk Nederland.

Naast haar werk als advocaat is Ruby Boesjes docent aan de Opleiding Sociaal Recht waar zij trainingen intervisie en gespreksleiding geeft aan collega advocaten. Ook is ze regelmatig gespreksleider bij intervisiebijeenkomsten op advocatenkantoren.

Theo Wijngaard

Advocaat

Sinds mijn afstuderen heb ik mij als jurist in verschillende functies op een veelzijdige manier ontwikkeld. Een rode draad in mijn loopbaan is internationaal recht en mensenrechten.

Als advocaat ben ik dol op ‘leuke juridische verhandelingen’. Ook zoek ik graag samen met u naar een praktische, bevredigende én duurzame oplossing van uw juridische vraag of kwestie. Ik probeer dat met de wederpartij liefst via overleg en onderhandeling te bereiken, maar als het niet anders kan sta ik u net zo graag bij in een juridische procedure.

Ik ben sterk analytisch ingesteld en kom snel tot de kern van uw zaak. Ik streef er daarbij steeds naar u een volledige en eerlijke juridische inschatting te geven van uw zaak. En als ik iets niet weet, dan hoort u dat ook van mij of verwijs ik u door. Daarmee weet u steeds waar u aan toe bent.

Bij Boesjes & Wijngaard Advocaten kunt u bij terecht met vragen over vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Mijn bijzondere belangstelling gaat daarbij uit naar privacyaspecten, internationale (mensenrechten) procedures en buitenlandse rechtsstelsels.

Theo Wijngaard studeerde rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is lid van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken van de Stichting Migratierecht Nederland en de Werkgroep Rechtsbijstand in Vluchtelingenzaken van VluchtelingenWerk Nederland.

Yliana van ‘t Veer

Juridisch secretaresse

Sinds maart 2016 werk ik als juridisch secretaresse bij Boesjes en Wijngaard Advocaten. Ik neem de advocaten veel werk uit handen, zodat zij meer tijd aan u en uw zaak kunnen besteden.

Als u contact opneemt met ons kantoor ben ik meestal de eerste die u spreekt, voordat ik u doorverbind met uw advocaat. Mocht uw advocaat niet bereikbaar zijn, dan kan ik u vaak verder helpen of verwijzen.

Naast mijn secretariële werk verricht ik – in samenspraak met uw advocaat – ook lichte juridische werkzaamheden tegen een aantrekkelijk tarief.

Mensen omschrijven mij als doortastend en vasthoudend, met een gezond relativeringsvermogen en humor. Dat mag ook wel, want de praktijk van Boesjes en Wijngaard Advocaten is erg dynamisch en boeiend. Never a dull moment.

Yliana van ‘t Veer studeerde HBO rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en voltooide een opleiding tot HBO directiesecretaresse bij Schoevers.